Vw golf mk4 speedo problem

Discussion in 'Technical and Mechanical' started by Gdog, Jan 24, 2010.

  1. Gdog New Member

    Gdog
    Offline
    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    york
    Drives:
    vw golf
    Hi, i have a 1.4 vw golf mk4 and the reversing lights have stopped working, also at the same time my speedo has stopped and milliage has stopped going up. I have taken the plug off the switch in the top of the gear box and it isnt getting any power. Can any body point me in the right direction to wat is wrong thanks.
  2. pobmk4 RMS Regular

    pobmk4
    Offline
    Joined:
    Jun 18, 2008
    Location:
    Ballymoney
    Drives:
    Golf GTi
    A fuse!?!?LOL Did you check them???
  3. Gdog New Member

    Gdog
    Offline
    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    york
    Drives:
    vw golf
    I checked the fuses that are inside the car that you have to open the door to get to but there all fine. Could there be a fuse some were else?
  4. stubbsy RMS Regular

    stubbsy
    Offline
    Joined:
    Dec 21, 2007
    Location:
    bangor
    Drives:
    old skool pre 96
    yeh a dash out job apparently:'(:'(identical with an a3 that a mate of mine has in his workshop at the minute!!! radio/cd player will soon stop working also,and will start flashing low engine oil!!!!i will update when i hear of any new developments
  5. boy_racer996 Guest

    boy_racer996
    Offline
    i had this problem with my mk4 golf, the inside of that plug had corroded, i have a brand new speedo sensor here aswell if its any use to you
  6. pobmk4 RMS Regular

    pobmk4
    Offline
    Joined:
    Jun 18, 2008
    Location:
    Ballymoney
    Drives:
    Golf GTi
    I would say more than likely the wiring below the battery has rubbed through and corroded!! Wouldnt think its the interior loom, as they dont usually give any hassle!
  7. boy_racer996 Guest

    boy_racer996
    Offline
    as above, bare the wires further up and see if your getting anything, but my plug was complete scrap
  8. Gdog New Member

    Gdog
    Offline
    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    york
    Drives:
    vw golf
    Hi ive barred the wires and im getting no power and the wires under the battery are fine. Any more ideas
  9. Gdog New Member

    Gdog
    Offline
    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    york
    Drives:
    vw golf
    Hi thanks for all the advise i toke it toke it to a local auto electican and they fixed all the probles for £25 it was just a few broken wires to the sendor on the gearbox and the reversing lights was because the gearbox was f**ked but thanks for the advise

Share This Page